Als je wandelt is elke dag een prachtige dag

DEF LOGO B(B)

Welkom bij de nieuwsbrief van Buiten(B)enig

Vraag aan Winnie de Poeh wat zijn lievelingsdag is.
Zijn antwoord: “Elke dag!
Helemaal gelijk Winnie: als je wandelt is elke dag een prachtige dag!

Guten Morgen! Wandel je met ons mee in het mooie, robuuste Sauerland?Daar bestaan ze ​​nog steeds: de heel bijzondere plekken, de adembenemende uitzichten en wandelmomenten die onze verlangens en dromen inspireren. De Sauerland-Wanderdörfer hebben zich met hun aanbod aan kwaliteitswandelpaden, gastronomie en avontuur volledig op wandelaars aangepast.
We reizen vanuit Nederland met een 9-seater busje naar Hildfeld.
Tijdens deze zesdaagse vakantie maken we rondwandelingen vanuit het gastvrije familiehotel Heidehotel Hildfeld.
Sauerland – wandelparadijs – Buitenbenig.nlSauerland heide

**************
Houd onze site in de gaten: we ontwikkelen op dit moment een één- of tweeweekse wandelreis op Corfu en Paxos[1]; een 8-daagse reis in het Franse wandelparadijs de Auvergne.

[1] je kunt kiezen tussen twee weken Corfu én Paxos óf een week Corfu óf een week Paxos.
Meer info? bel: +31 6 1313 7455

**************

9-daagse combireis zeilen en wandelen rond Corfu
Kalimera!
Met de azuurblauwe zee aan je voeten over oeroude paden langs één van de mooiste kusten van Europa. Onderweg genieten van Griekse hapjes en bijzondere gastvrijheid op terrasjes . En we zeilen natuurlijk. Frisse wind door je haren en zout op je gezicht.
Een unieke reis!
Corfu programma – Buitenbenig.nl – 19 -27 mei 2023

Corfu baai

Ga je mee op een relaxte wandelvakantie in het mooie Alpbachtal in Oostenrijk van 8 april t/m 15 april 2023?
Blauw en groen zijn onze eenvoudigste niveaus met een relaxt wandeltempo en genoeg tijd om te genieten van de adembenemende uitzichten en foto’s te maken.
In het Alpbachtal wandelen we routes met weinig hoogteverschil en door lieflijke stadjes en dorpjes. Waar het mogelijk is nemen we tijd voor een kop koffie en eventueel een “Stück Kuchen”.
In elk seizoen bloeien de meest uiteenlopende bloemen en bomen op de verschillende hoogten. De wandelroutes in afwisselend landschap met panoramische uitzichten variëren van 5 (stadswandeling Altstadt Kufstein) tot 15 km (weinig hoogteverschil). Het maximum aan hoogteverschil is 290 meter.
We verblijven in een gastvrij hotel mét wellness gedeelte!

Wacht niet te lang! – het is April voor je het in de gaten hebt.Wandelen en genieten in het Alpbachtal

Onze wandelweetjes:

Wandelen kan je kortetermijngeheugen verbeteren
Je kunt natuurlijk prima door een stad wandelen, maar uit verschillende studies blijkt toch dat de natuur tijdens het wandelen een toegevoegde waarde heeft. Zo blijkt uit een studie van de Universiteit van Michigan, dat wandelen in de natuur het geheugen meer versterkt dan wandelen door de bebouwde kom. Uit onderzoek van de Universiteit van Pittsburgh blijkt dat regelmatige beweging ervoor kan zorgen dat het volume van de hippocampus met 2% toeneemt. En dat is precies het hersengebied dat over je geheugen en herinneringen gaat. Bij mensen met dementie is gebleken, dat als ze regelmatig wandelen, ze langer op zichzelf kunnen blijven wonen.

Je kan er prima van afvallen
Je denkt misschien dat je om af te vallen op z’n minst moet hardlopen, maar dat blijkt niet zo te zijn. Als je per dag een uur wandelt (5km), verbrand je ongeveer 300 kcal. Dat lijkt niet veel, maar als je het elke dag doet, komt dit op een totaal van 8400 kcal per maand. Om één kilo lichaamsvet te verbranden, moet je ongeveer 7.000 kcal verbranden. Met een uurtje wandelen per dag kan je per maand dus één kilo afvallen (mits je dat wandelen natuurlijk niet compenseert met zakken chips, romige ijsjes en grote stukken taart). De Amerikaanse personal trainer Harley Pasternak (hij traint o.a. Kim Kardashian, Ariane Grande en Lady Gaga) stelt zelfs dat wandelen de beste vetverbrander is. Met andere cardio activiteiten zoals hardlopen verbrand je weliswaar meer calorieën, maar niet zoveel vet.boots
Op Instagram en Facebook kun je de schoenen van Rita zien die steeds ergens anders opduiken. Raad mee waar de schoenen nu weer zijn beland.
De schoenen wandelen heel veel!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: