Wandelen is stilstaan bij de dingen

Welkom bij de nieuwsbrief van Buiten(B)enig
De nachten lengen, het wordt donkerder en kouder. Als het een paar dagen alleen maar regent mopperen we.
Tijd om te kijken naar een leuke overwinterreis.
Onze februari-reis naar de betoverende Algarve is al gegarandeerd: Monique en Rita begeleiden de gasten deze maand. Voor januari hebben ook al gasten geboekt. Dan zijn Monique en Jan gastvrouw en -heer.
Voor beide maanden zijn nog plekken vrij! Ga met ons mee!
Stuur een email naar jan@buitenbenig.nl of een appje naar
06 1313 7455 en hij zal je een leuk filmpje sturen waardoor je zeker gemotiveerd zult raken! En stuur het filmpje gerust door aan andere geïnteresseerden!Overwinteren in de Algarve – buitenbenig.nl

Uitgelicht!
In oktober gaan we weer naar de prachtige Vulkaan Eifel, een wandelreis voor de geoefende wandelaar op één van de mooiste plekjes in Duitsland.
We vertrekken met een mini-bus vanaf Deurne en rijden naar ons hotel in Manderscheid voor een week van genieten, zowel van de wandelingen, als van het heerlijke eten in het hotel.

Vulkaaneifel – rondom de kastelen van Manderscheid – 16 t/m 21 oktober 2023

Manderscheid burchten


Podcasts over wandelen
heel modern, maar ook handig in de auto tijdens een lange rit of lui op de bank: podcasten!
Een drietal voorbeelden:
De Puur Natuur Podcast – van Natuurmonumenten
Deze podcast van Natuurmonumenten gaat over de Nederlandse natuur en wandelen is daar een belangrijk onderdeel van. Er worden verschillende wandelroutes en natuurgebieden besproken en er worden tips gegeven voor een duurzame en verantwoorde wandelervaring. Een heerlijke slow-down ervaring in je oren. 
Klik hier voor de podcast pagina

Podcast voor avontuurlijke VrouwenBijzonder vinden wij de podcast van Antonette Spaan. Antonette interviewt vrouwen die een avontuurlijk leven leiden. Daar zitten veel wandelaars tussen. Bekende namen komen voorbij als Meriam Lancewood die een boek schreef over haar leven in de Wildernis (luisterboek) en bijvoorbeeld Tamar Valkenier van het boek Fulltime Avonturier (luisterboek). Maar ook minder bekende avontuurlijke vrouwen vertellen hun spannende verhalen afgewisseld met af en toe een podcast van Antonette zelf over relevant onderwerp.
Je vindt deze podcast op de website Podcast voor Avontuurlijke Vrouwen en op Spotify


Studie toont aan: hoe meer je wandelt, hoe langer je leeft
De grootste studie ooit naar het nut van wandelen concludeert: hoe meer je loopt, hoe langer je leeft. Amerikaanse onderzoekers verzamelde gegevens van zo’n 17 studies waarin bijna 227.000 proefpersonen gedurende zeven jaar waren gevolgd. De conclusie? Hoe meer stappen je zet, hoe beter!
Nog nooit eerder deden wetenschappers zo uitgebreid onderzoek naar wandelen. Wetenschappers van de Amerikaanse Johns Hopkins University in Baltimore en de Medical University in Lodz, Polen ontdekten dat het risico om vroegtijdig te sterven aan hart- en vaatziekten al vanaf 2337 stappen per dag kleiner wordt. Vanaf 4000 stappen zou ook het risico op voortijdig sterven door ook andere oorzaken afnemen. Elke 1000 stappen per dag erbij, zou dat risico met nog eens 15 procent verder verlagen. En daar lijkt geen bovengrens aan te zitten. Ook bij 20.000 stappen zijn er nog steeds gezondheidsvoordelen.
Maciej Banach – professor en cardioloog van de Johns Hopkins University vertelt:
“Ons onderzoek laat zien dat hoe meer je loopt, hoe beter het is voor je lijf en leden. We concluderen dat dit geldt voor zowel mannen als vrouwen, onafhankelijk van hun leeftijd en of ze in een subtropische, gematigde of koude regio wonen.”
10.000 stappen zijn dus niet per se nodig als je de kans op vroegtijdig overlijden wil verkleinen. Met 3967 stappen per dag bereik je dat al en als je dagelijks 2337 stappen zet, heb je minder kans om te overlijden aan hart- en vaatziekten dan mensen die minder stappen zetten. Kortom, er is dus niet heel veel nodig om een positief effect te bereiken. Dat onderschrijft nogmaals hoe gezond wandelen is!
Bron: wandelnet.nl


Volg ons trouwens op Instagram en Facebook! We posten regelmatig mooie foto’s, filmpjes en weetjes! buitenbenig

Reizen die binnenkort zijn gepland:
Algarve – 21 t/m 28 oktober 2023
Vulkaaneifel – rondom de kastelen van Manderscheid – 16 t/m 21 oktober 2023
Reuzengebergte Meivakantie!
boots
Waar zijn de schoenen van Rita nu weer heen gewandeld?
Op Instagram en Facebook kun je de schoenen van Rita zien die steeds ergens anders opduiken. Raad mee waar de schoenen nu weer zijn beland.
De schoenen wandelen heel veel!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

We sturen je geen spam! Lees ons [link]privacybeleid[/link] voor meer informatie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d