Wacht niet op bijzondere momenten, maar maak alle momenten bijzonder

DEF LOGO B(B)

Heel bijzonder om deze eerste nieuwsbrief van het jaar vanuit het zonnige Lagos in Portugal te mogen schrijven. Tussen 10 uur ‘s morgens en 4 uur ‘s middags een heerlijk temperatuurtje. Rita zegt altijd: “Jurkjesweer”.
December 2022 in Nederland: de laatste weken voor Kerst waren – zoals ze altijd zeggen – “de donkere dagen voor Kerstmis”: het was koud, duister, triest met veel neerslag – het zonnetje liet zich nauwelijks zien en naar de winterzonnewende werd meer dan verlangd.
Onze reis naar het zuiden leidde ons langs de Vogezen – waar Rita de routes voor de hondenwandelreis uitgeprobeerd heeft -zie verderop in deze nieuwsbrief- en de eerste boekingen voor deze reis zijn al binnen!
Daarna dwars door Frankrijk op naar Noord-Spanje en via Valladolid, Salamanca, Cáceres en Sevilla naar Portugal. Een mooie route dwars door Spanje.
Een paar dagen voordat onze gasten arriveren installeren we ons op op een camping in Luz – een klein dorpje ten westen van Lagos.
Overwinteren in de Algarve – Buiten(B)enig (buitenbenig.nl)Afbeelding1Lagos haven met vissersboot

Ga je mee op een relaxte wandelvakantie in het mooie Alpbachtal in Oostenrijk van 8 april t/m 15 april 2023?
Blauw en groen zijn onze eenvoudigste niveaus met een relaxt wandeltempo en genoeg tijd om te genieten van de adembenemende uitzichten en foto’s te maken.
In het Alpbachtal wandelen we routes met weinig hoogteverschil en door lieflijke stadjes en dorpjes. Waar het mogelijk is nemen we tijd voor een kop koffie en eventueel een “Stück Kuchen”.
In elk seizoen bloeien de meest uiteenlopende bloemen en bomen op de verschillende hoogten. De wandelroutes in afwisselend landschap met panoramische uitzichten variëren van 5 (stadswandeling Altstadt Kufstein) tot 15 km (weinig hoogteverschil). Het maximum aan hoogteverschil is 290 meter.
We verblijven in een gastvrij hotel mét wellness gedeelte!

Wacht niet te lang! – het is April voor je het in de gaten hebt.

Wandelen en genieten in het AlpbachtalWandelen en genieten in het AlpbachtalWandelen en genieten in het AlpbachtalHotel Landgasthof Gappen – Buiten(B)enig (buitenbenig.nl)Wandelen en genieten in het Alpbachtal – Buiten(B)enig (buitenbenig.nl)

Hondenwandelreis in de Vogezen 24 t/m 30 september 2023
Bonne journée!
Vogezen in de herfst: frisse ochtenden, in september overdag nog een lekker temperatuurtje, een schitterende omgeving, heuvels te over en een fantastisch hotel.We hebben wederom een unieke reis uitgezet: een wandelvakantie mét hond.Domicilie is Ptit Monde – gerund door Nathalie en Peterjan. Beiden hondenliefhebbers, zeer gastvrij en uitstekende koks.
Peterjan en Nathalie
Het is aan te raden te kijken op de site van Ptit Monde om een indruk te krijgen van de omgeving, de hondenspeelweide en de met veel liefde ingerichte kamers: ptitmonde.eu
De (dag)wandelingen variëren tussen de 10 en 15 km en zijn allen in te korten voor honden (of hun baasjes) die niet zo lang willen of kunnen wandelen. De hoogtemeters variëren tussen de 300 en 500.Vogezen
Hartje Vogezen met hond – Buitenbenig.nl

En iedere keer weer wat wandelweetjes:
Wandelen is goed voor de geest en bloeddruk
Even een frisse neus halen en je gedachten verzetten met elke stap die je doet. Al is het maar een half uur; als je weer thuiskomt voel je je vaak weer een heel ander mens. Uit onderzoek blijkt namelijk dat wandelen het stresshormoon cortisol verlaagt. Ook de bloeddruk en hartslag van mensen die elke dag even een wandeling maken, is lager. Vandaar dat veel mensen zich na een wandeling meer ontspannen voelen.

Wandelen vergroot je wereld
Wie alleen maar binnen zit, mist heel veel moois van de wereld. En je hoeft er niet eens per se ver voor te reizen! Een wandeling door de wijk of een bos in de buurt kan je wereld al vergroten. Als je je zintuigen maar openstelt en tijdens de wandeling alles in je opneemt. De buurtkat die even langs je benen vleit, een fluitend vinkje in de boom of die prille lentegeur als de mist nog boven de weilanden hangt, maar de zon al aangenaam warm is… Er valt nog zoveel te ontdekken!
boots
Early bird korting!
Ter ere van onze start geven wij aan iedereen die vóór 31 januari 2023 een reis boekt, 5% korting op de prijs van de reis exclusief vliegtickets.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: