De benen zijn de wielen van de creativiteit

Welkom bij de nieuwsbrief van Buiten(B)enig
Wandelen in de zomervakantie in de Auvergne
9-Daagse wandelvakantie in het wandelparadijs Auvergne. En duurzaam wat betreft het reizen (minibus) en het verblijf in de uniek verbouwde watermolen!!
Een prachtplek in de Auvergne – buitenbenig.nl

Dagwandelingen
Wil je graag met ons kennismaken? Wij organiseren twee dagwandelingen.
Struinen door de Maasduinen op Hemelvaartsdag 18 mei.
Deze prachtige 13 kilometer-wandeling voert ons door een van de mooiste stukken van Nationaal Park De Maasduinen. Over heuvelachtige zandpaden, langs vennetjes en door de bossen van het aangrenzende Duitsland. We starten om 11 uur bij de cafetaria van het Thermaalbad van camping Klein Vink in Arcen, waar van tevoren een kop koffie/thee gedronken kan worden.

Kosten 5,- per persoon. Minimum aantal personen 6, maximum 14.
Interesse? Stuur een mail naar info@buitenbenig.nl onder de vermelding van Struinen door de Maasduinen 18 mei.
Struinen door de Maasduinen op zaterdag 1 juli 2023
Deze 18 km lange wandeltocht voert ons langs een mooi en afwisselend gedeelte van de Maasduinen. We steken twee keer de Maas over met een pontje. Verder komen we langs wilde runderen, over heuvelachtige zandpaden en het doolhof van het bekende kasteel van Arcen met de Kasteeltuinen. Er is in het centrum van Arcen een leuk cafeetje waar we een thee, koffie of een kop soep kunnen nuttigen. We starten om 10.30 uur bij het Thermaalbad van camping Klein Vink in Arcen, waar van tevoren een kop koffie/thee gedronken kan worden.Kosten 5,- per persoon. Minimum aantal personen 6, maximum 14.
Interesse? Stuur een mail naar info@buitenbenig.nl onder de vermelding van Struinen door de Maasduinen 1 juli.
Overwinteren in de AlgarveOverwinteren in de AlgarveDe overwinterreizen naar de Algarve staan op de site en kunnen worden geboekt!
We gaan weer naar Lagos in januari en februari, aftrap op 6 januari 2024 respectievelijk 3 februari 2024. De code voor het gedetailleerde programma krijg je toegestuurd na je boeking. Rita heeft 70% nieuwe wandelingen gemaakt, dus wordt 2024 weer een heel nieuw avontuur.


Zechsal Wandelmarkt 2023 en wij zijn daar ook!
Op zaterdag 17 juni 2023 wordt in Veendam de tweede editie van de Zechsal Wandelmarkt gehouden. Van 10:00 tot 15:00 uur staat het plein voor het Zechsalgebouw aan de Van Stolbergweg 30 in het teken van wandelen door stad en land. Linksaf of toch rechtdoor? Alleen of toch samen? In de buurt of juist ver van huis? Keuzeproblemen!
De kuiten koud en stram, de schoenen klemmen, het kleine teentje gloeit. Ongemakken! Alle wandelaars kennen dit. Het pad van de lopers is niet altijd met fluweel bestraat of helder aangegeven. En toch wandelen ze door.
De Zechsal Wandelmarkt biedt de bezoeker alles wat nodig is om vrolijk en zorgeloos op pad te gaan. De helende werking van de magnesiumproducten van Zechsal. De zachtheid van Wandelwol op de voeten. De kosteloze zorg van masserende handen van therapeuten die tijdens de wandelmarkt bezoekers een behandeling geven. De wijze woorden van de wandelcoach. De adviezen van de specialist in wandeluitrusting. De brede kennis van de Koninklijke Wandelbond Nederland. 
De inspiratie voor nieuwe wandelreizen door wandelvakantie aanbieder Buiten(b)enig.
Plus lezingen en workshops over wandelen en wandelproducten.
Dat alles is te vinden op deze leuke en vrij toegankelijke markt. Gezellige wandelmuziek en heerlijke espresso of cappuccino van de koffie TukTuk nodigen uit tot gesprekken over wandelen en buiten zijn. Er is een wandelspeurtocht door Veendam uitgezet waarmee leuke prijsjes zijn te winnen, ook leuk voor kinderen. En wat fijn is: bij slecht weer gaat de markt door, lekker droog in het Zechsalgebouw.
Natuurlijk is de showroom tijdens de markt geopend en speciaal voor de bezoekers van de Zechsal Wandelmarkt worden alle Zechsal-producten dan met 20% korting aangeboden. Een reden te meer om de reis naar Veendam te ondernemen.
Piepende wandelschoenen
Soms komt het voor dat wandelschoenen een vreemd, piepend geluid maken. Dit is vervelend en zorgt voor onnodige irritaties tijdens het wandelen. Hoe kan het dat de schoenen geluid maken en nog belangrijker, wat kun je er aan doen?
Er zijn diverse redenen waarom de schoen geluid maakt tijdens het wandelen. Allereerst is het belangrijk te onderzoeken waar het geluid precies vandaan komt. Komt het van de zool of vanuit de bovenkant. Zit het geluid meer richting de tenen of de hiel?
De belangrijkste oorzaak is vaak dat de kraag aan de bovenkant van de schacht van de (hoge) wandelschoen tijdens het wandelen schuurt de tong tegen de leren rand van de voering. Als het leer droog is, kan dit een geluid maken. Er is een simpele oplossing om dit te verhelpen. Breng een klein beetje schoenwax aan op deze rand. Neem dit mee bij het normale onderhoud dat je doet, dan blijft het leer in ieder geval soepel en zorg je preventief voor je schoen.
Andere mogelijke oorzaken:
De schoen piept onder de zool
De buitenzool is vaak een oorzaak van geluid. Denk bijvoorbeeld aan sneakers of sportschoenen op een linoleumvloer in een sporthal. Wandelschoenen piepen soms ook als de zolen nat zijn en je over een bepaald vloeroppervlak – zoals tegels – loopt. Hier kun je niet veel tegen doen. En dit soort geluid is ook absoluut geen teken van een slechte kwaliteit zool. Het is zelfs zo dat de zolen van een hoge kwaliteit rubber zijn. Normaliter loop je over natuurlijk terrein en zul je geen last ondervinden van dit probleem.Soms sprayen mensen de zool in met haarlak. Wij adviseren om dit niet te doen bij je wandelschoenen. Als de haarlak op bovenmateriaal komt, kan het de poriën verstoppen. Hierdoor wordt het ademend vermogen minder.
Dit probleem zien we wel eens voorkomen wanneer de schoenen met grote regelmaat gedragen worden en de schoenen slecht worden geventileerd door het binnenzooltje niet uit de schoenen te halen. Hierdoor ontstaat condens in de verschillende lagen van de zoolconstructie. Een oplossing hiervoor is de schoenen een aantal dagen goed te laten drogen en ventileren. Bij je “gewone” dagelijkse schoenen kan het voetbed in de schoen soms gaan slippen en geluid maken, vooral als ze vochtig of bezweet zijn. Dit gebeurt echter zelden bij wandelschoenen die een voetbed van vilt op schuim hebben. (tekst gedeeltelijk van het Loopcentrum in Venlo/Horst)


Volg ons trouwens op Instagram en Facebook! We posten regelmatig mooie foto’s, filmpjes en weetjes! buitenbenig

Reizen die binnenkort zijn gepland:
Corfu en/of Paxos – 27 Mei tot 10 Juni

boots
Waar zijn de schoenen van Rita nu weer heen gewandeld?
Op Instagram en Facebook kun je de schoenen van Rita zien die steeds ergens anders opduiken. Raad mee waar de schoenen nu weer zijn beland.De schoenen wandelen heel veel!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

We sturen je geen spam! Lees ons [link]privacybeleid[/link] voor meer informatie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d