Wandelen is even alles laten lopen

DEF LOGO B(B)

Welkom bij de nieuwsbrief van Buiten(B)enig

Wandelen is even alles laten lopen
naar Marc de Ruiter

NIEUW en EXCLUSIEF!
8 dagen vakantie op Corfu en wandelen op de welbekende Corfu trail én 8 dagen vakantie en wandelen op Paxos of één van beiden: dus 3 mogelijkheden.
Als je toch al vliegt naar Corfu kan er wellicht ook een weekje Paxos achteraan.
Je bent toch al daar!
Beide wandelvakanties op deze mooie eilanden zijn ook apart te boeken.

Corfu van 27 mei 2023 tot en met 3 juni 2023; niveau groen-geel in een relaxt tempo
Paxos van 3 juni 2023 tot en met 10 juni 2023; niveau geel in een relaxt tempo

Wandelen op Corfu, het groenste van de Griekse eilanden van 27 mei tot en met 3 juni 2023.

Rita: “Corfu heeft mijn hart gestolen. Het is één van de populairste eilanden van heel Griekenland. Corfu heeft een prachtige natuur en indrukwekkende kusten. Op het eiland loopt de bekende Corfu trail; een bijzondere wandelroute met een lengte van ca. 190 km van de witte kliffen bij Arkoudillas in het uiterste zuiden tot de ruige kustlijn bij Cape Agia Ekaterini in het noorden. Wij lopen hiervan het meest zuidelijke deel van de Corfutrail – die een prachtige opbouw in conditie én schoonheid bevat.”

Rita heeft voor deze zes dagen mooie routes in kaart gebracht; het zijn allen lijnwandelingen – onze chauffeur brengt ons naar het startpunt en haalt ons aan het eindpunt weer op. Vaak eindigen we in een barretje met een kopje koffie of een (non)alcoholische versnapering.We wandelen langs kloosters, ontelbare kerkjes, Venetiaanse en Byzantijnse monumenten, mooie stranden, plaatsen met een schitterend uitzicht en zien karakteristieke dorpjes waar het lijkt of de tijd stil heeft gestaan. We dineren niet in het hotel, maar zoeken steeds leuke lokale restaurantjes uit.
www.buitenbenig.nl – Griekenland – Corfu en Paxos

Paxos van 3 juni 2023 tot en met 10 juni 2023.

Genieten is wakker worden van de branding van de zee. Je hotel ligt namelijk op 50 meter afstand van de kleine haven van Lakka. Genieten is Lakka, een idyllisch stadje met leuke winkeltjes, kleine barretjes en zeer goede restaurants.Genieten is Paxos, een van de pareltjes van Griekenland – iets ten zuiden van Corfu gelegen.Paxos is achttien vierkante kilometer groot en telt ongeveer tweeënhalf duizend vaste inwoners. Het is een zeer groen eiland vol met olijfbomen en dennenbomen, zeegrotten, traditionele dorpen en rustige stranden. Genieten is wandelen op dit relatief kleine eiland – en op Antipaxos weer iets ten zuiden van Paxos. En nog meer genieten is heerlijk Grieks eten in een van de tavernes op het eiland.
Een relaxte wandelvakantie waar alles mag en niets moet. Bij alle wandelingen bestaat de mogelijkheid te zwemmen.Paxos rotskust met zeezichtGaios vissersbootjewww.buitenbenig.nl – Griekenland – Corfu en Paxos

Onze wandelweetjes:

Wandelen heeft hetzelfde effect als wijn of chocola
Soms heb je behoefte aan een goed glas rode wijn of een lekker stuk chocola om de dag een beetje meer kleur te geven. Wandelen heeft hetzelfde effect, zo blijkt uit onderzoek. Wandelen kan zelfs gebruikt worden als natuurlijk middel tegen de winterblues, omdat je buiten bent in natuurlijk zonlicht (als het een beetje meezit). Daarbij komt dat als we met vrienden, buren of familie wandelen, we ons ook nog eens verbonden voelen met anderen en ook daar worden we blij van. Overigens geldt ook hier: in de natuur is beter. Zo ontdekten onderzoekers dat mensen die 90 minuten in de natuur hadden gewandeld minder negatief over zichzelf dachten.

Het verbetert de nachtrust
Als je moeite hebt om in slaap te vallen, kan wandelen een goed hulpmiddel zijn. Sterker nog: als je 5 keer per week een half uurtje flink doorwandelt kan dit drie kwartier tot een uur extra nachtrust opleveren. Dit komt natuurlijk omdat je lichamelijk bezig bent en dus moe wordt, maar het komt ook omdat wandelen goed is voor je spijsvertering. Hierdoor zijn je darmen ’s nachts rustiger. Wandelen is trouwens niet alleen goed om eten te verteren. Het werkt ook prima om de gebeurtenissen van de dag een plek te geven. Dat maakt je hoofd lekker leeg en scheelt weer malen, woelen en wakker liggen.

Onze niveau’s
We gebruiken de kleuren van de regenboog om onze niveaus aan te geven.
Wat nog niet iedereen weet is dat de vijf “bolletjes” de teentjes van de linkervoet zijn.
Zo linken we de voeten én de benen aan Buiten(B)enig.
Blauw is ons makkelijkste niveau en rood het moeilijkste.
Bij onze wandelreizen staan de niveaus aangegeven.
boots
Waar zijn de schoenen van Rita nu weer?
Op Instagram en Facebook kun je de schoenen van Rita zien die steeds ergens anders opduiken. Raad mee waar de schoenen nu weer zijn beland.
De schoenen wandelen heel veel!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: