Accommodatie in Portugal bekend en ‘Plandelen!’

Lagos haven met vissersboot
DEF LOGO B(B)

Welkom bij de nieuwsbrief van Buiten(B)enig.
De onderhandelingen zijn afgesloten en we hebben een prachtige accommodatie kunnen boeken voor onze overwinterreizen – appartementenhotel Dom Pedro in Lagos, 4 sterren en pal aan zee en strand. Op onze site vind je alle informatie. Let er alsjeblieft op dat zeezicht beperkt beschikbaar is en wie het eerst komt …..

Onze reizen zijn nu ook te vinden op Wandelwaaier.nl en volgende maand kunnen jullie een advertentie van een halve pagina vinden in het magazine van de Koninklijke Wandelbond.

We hebben een Nederlands/Duitse reis toegevoegd door het Nationaal Park De Meinweg – dit is een weekeindreis van 4 dagen (Vrijdag tot Maandag) vanaf 6 Oktober volgend jaar. We verblijven daar in een leuk hotelletje waarvan de eigenaar vroeger sommelier is geweest in een sterrenrestaurant – hij heeft een wijnkaart zo dik als
een telefoonboek 🙂
Studio-Dom-Pedro landzichtStudio Dom Pedro zeezichtMeinweg-meer

Een nieuw fenomeen: PLANDELEN, wat is dat? Wij doen het al jaren; de stad Utrecht volgt ons nu ook: Plandelen is een nieuw woord voor wandelen en plastic rapen. Waar je ook wandelt in Nederland: overal ligt plastic afval. Per ongeluk uit de tas gewaaid of opzettelijk weggegooid. Als een kwart van de bevolking elke dag drie stukjes zwerfafval op zou ruimen, is Nederland binnen één week schoon. Dus neem ook wat mee als je wandelt en gooi het thuis in de PMD-bak. Let wel op voor scherpe of onreine plastic! Moeder natuur is je dankbaar. Weg met zwerfafval – Plandelen = wandelen + plastic rapen

Vind je het niet erg om ook een ander straatje dan je eigen schoon te vegen? Met één uurtje plandelen heb je de wijk een stuk groener gemaakt en ben je ook aardig op weg naar die 10.000 stappen die je toch al wilde maken. Een mission impossible? Welnee! Plandelen is gezellig én laagdrempelig. Van klein tot groot, van peuter tot pensionado en van kantoorslaaf en student tot zzp-er: iedereen kan het.

Of je in topconditie bent of wat minder mobiel. Het tempo ligt laag en een zak open houden kan iedereen. En de oogst bestaat behalve uit wat er in de zak aan troep belandt ook uit stapels complimenten van voorbijgangers en buurtgenoten. En Moeder Natuur is je ook eeuwig dankbaar. Dus… tot plandel!


boots
Early bird korting! Ter ere van onze start geven wij aan iedereen die vóór 31 oktober 2022 een reis boekt, 10% korting op de prijs van de reis exclusief vliegtickets.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: