De ware reiziger heeft geen reden nodig om op reis te gaanNieuw, nieuw, nieuw!

Het programma 2024 van onze overwinterreizen in Lagos, Portugal is al klaar! Januari zal ook verschillen van februari voor diegenen die TWEE maanden willen blijven.

Ook voor komende winter heeft Rita weer een afwisselend en zeer interessant programma gemaakt voor één of twee maanden wandelend overwinteren in de Algarve in Portugal.Ga je mee wandelen over de adembenemende kliffen waar je de azuurblauwe zee ziet kolken? En wandel je mee over de eeuwenoude pelgrimsroute de “Algarviana” in het binnenland? We sluiten altijd af met een koffietje in een oergezellig Portugees barretje.Zin in zicht op zee vanuit je appartement of studio, mooie zonsopkomsten, prachtige zonsondergangen, een aangenaam klimaat, prettig gezelschap en de meest mooie wandelingen? Lees hieronder dan beslist verder!Nieuw ten opzichte van 2023: (en dat betekent dat er 70% nieuwe wandelingen gemaakt zijn)● Vijf wandelingen aan de ruige westkust waar de Rota Vicentina loopt. In de buurt van Vila do Bispo, Bordeira en Carrapateira.● Verschillende routes van de Algarviana: Bartolomea de Messines naar Funcho de Diante (langs een van de mooie stuwmeren), Romeiras naar Pincho, Corte naar Silves, Barao de Sao Joao naar Raposeira● Perimetro Florestal: een wandeling door het “Mata Nacional” is een bosgebied dat zich uitstrekt over enkele duizenden hectaren. Hier is het oorspronkelijke Iberische bos met zijn dennen, acacia’s, eucalyptusbomen, kurkeiken en aardbeibomen nog intact.● Kustwandelingen: de Caminha dos Promotorios, een rondwandeling in Alvor, Praia da Coelha én naar de verborgen baaitjes
richting Salema.

Niet nieuw zijn de uiteraard obligate wandelingen en activiteiten die je in de Algarve MOET doen of nog een keer moet doen:● Een stadswandeling met stadsgids Ligio Alves die je de historie van de stad vertelt, de flora en streetart van Lagos laat zien.● De Algravianawandeling van Romeiras naar Marmelete en dan uitgebreid lunchen in een van de meest bekende, authentieke restaurantjes in het binnenland, waar het bruist van het leven en de lokale mensen – en wij ook – zich tegoed doen aan het heerlijke Portugese eten.● De “Seven Hanging Valleys”, de meest bekende en ook ooit tot mooiste kliffenwandeling ter wereld verkozen.● Een originele Fado-avond in een knus restaurantje.● Bezoek aan het Sardinenmuseum in Portimao. www.museudeportimao.pt● Wandeling vanaf de meeste westelijk punt van Europa (Cabo de sao Vicente) naar Sagres.● Een boottocht naar de bekende grotten van Benagil en/of een boottocht over de Rio de Arade naar het ooievaarsstadje Silves● Onze afsluitende verrassingslunch: “Divine Lunch in the wild”

Bij de samenstelling van het programma heeft Rita zo goed mogelijk gekeken naar afwisselende wandelingen (kust – binnenland), een opbouw qua conditie en schoonheid. De mogelijkheid bestaat dat activiteiten en wandelingen verschoven worden door (weers)omstandigheden. Zodra we ook de prijzen en accommodatie voor 2024 hebben vastgezet, wordt de website aangepast en het programma gepubliceerd en zal het weer mogelijk zijn om te boeken.
Overwinteren in de Algarve – Buiten(B)enig (buitenbenig.nl)

Wandelweetje:
Het helpt tegen verkoudheid;
In 2010 stelde Dr. David Nieman van het Human Performance Laboratory al dat een dagelijkse wandeling van 30 minuten het beste wapen is tegen verkoudheid. Regelmatig bewegen helpt namelijk om je fysiek fit te houden en je immuunsysteem te versterken. Mocht je toch verkouden worden, dan heb je er minder last van als je regelmatig beweegt. Uit onderzoek, dat in de British Medical Journal werd gepubliceerd, blijkt dat de verkoudheid tot 46% korter duurt bij mensen die vijf keer per week bewegen tegenover hen die één keer per week bewegen. Bovendien waren de symptomen van de verkoudheid 42% minder erg bij fitte mensen dan bij de minst fitte mensen.

Guten Morgen!
Wandel je met ons mee in het mooie, robuuste Sauerland?
Daar bestaan ze ​​nog steeds: de heel bijzondere plekken, de adembenemende uitzichten en wandelmomenten die onze verlangens en dromen inspireren. De Sauerland-Wanderdörfer hebben zich met hun aanbod aan kwaliteitswandelpaden, gastronomie en avontuur volledig op wandelaars aangepast. We reizen vanuit Nederland met een 9-seater-busje naar Hildfeld.Tijdens deze zesdaagse vakantie maken we rondwandelingen vanuit het gastvrije familiehotel Heidehotel Hildfeld.
Sauerland – wandelparadijs – Buitenbenig.nlSauerland heide

Wandelwol heeft ook lipverzorging!
De dames van Wandelwol hebben ons niet alleen gesponsord met zakjes antidrukwandelwol – heel goed tegen blaren en drukplekken – maar ook met lippenbalsem. Tijdens de overwinterreizen werd deze lippenstift veelvuldig gebruikt en zorgde deze ervoor dat we geen kloofjes in de lippen kregen. Een aanrader dus!

Wandelen in de meivakantie in het Reuzengebergte van Tsjechië.Deze reis is gegarandeerd én zeer de moeite waard vanwege de schoonheid van het gebied én de uitdagende wandelingen – niveau oranje. Er zijn nog enkele plaatsen vrij!

Reuzengebergte Meivakantie! – Buiten(B)enig (buitenbenig.nl)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

We sturen je geen spam! Lees ons [link]privacybeleid[/link] voor meer informatie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d