(Wandel)reizen, de enige uitgave waar je rijker van wordt

DEF LOGO B(B)
Welkom bij de nieuwsbrief van Buiten(B)enig
(Onderwerptekst naar José Vermeulen, terugkerende en tevreden gast van onze overwinterreizen in de Algarve).
Dank je wel voor deze mooie spreuk, José!
Onze reizen naar het Reuzengebergte in Tsjechië en de Hondenwandelreis in de Vogezen zijn inmiddels al zover geboekt dat ze gegarandeerd zijn. Er zijn voor beide reizen nog enkele plaatsen vrij!
Reuzengebergte Meivakantie! – Buiten(B)enig
Hartje van de Vogezen, mét hond – Buiten(B)enig 24-30 sept. 2023
9-daagse combireis zeilen en wandelen rond Corfu
Kalimera!
Met de azuurblauwe zee aan je voeten over oeroude paden langs één van de mooiste kusten van Europa. Onderweg genieten van Griekse hapjes en bijzondere gastvrijheid op terrasjes . En we zeilen natuurlijk. Frisse wind door je haren en zout op je gezicht.
Een unieke reis!
Corfu programma – Buitenbenig.nl – 19 – 27 mei 2023
Paxos uitzicht over zeeCorfu baai
Rekoefeningen vóór of tijdens de wandeling
Belangrijk is om bij de volgende oefeningen goed je eigen lichaam te volgen en niet over je grenzen te gaan. Dus:
voor je wandeling je enkels goed los te maken. Ga zitten of blijf staan en draai je enkels driemaal met de klok mee en tegen de klok in. Trek je tenen op en strek ze weer van je af. Herhaal dit drie keer.
Foto linksonder is de flex-oefening = tenen naar je toe trekken.
Afbeelding1Afbeelding2
foto rechtsboven – tijdens de wandeling je de spieren in je kuiten op te rekken. De kuiten het beste na elkaar rekken, dus eerst links en dan rechts (of andersom)……met handen ergens tegenaan duwen (bv boom of hek) alsof je het hek wilt omduwen. 3-6 keer per kant
het peesblad van je voeten op te rekken. 3-6 keer per kant (foto linksonder)
Afbeelding3Afbeelding4
de achterkant van je benen te verwennen (foto rechtsboven)
je gehele lichaam uit te rekken!
Afbeelding5Afbeelding6
Oefeningen gecheckt bij de ervaren fysiotherapeute M. Schallehn uit Keulen.
Onze wandelweetjes:
Wandelen is goed voor de weerstand
Een lekkere stevige wandeling is een goede oppepper voor je immuunsysteem. Door te wandelen, zet je letterlijk je lichaam in beweging. Het bloed wordt beter door je lichaam getransporteerd, afvalstoffen worden afgevoerd en je bevordert zo ook de zuurstofopname. Wandel je daarbij ook nog eens in het bos, dan doe je nog een duit in het zakje. Uit een wetenschappelijke studie blijkt namelijk dat de activiteit van de witte bloedcellen toeneemt als men een wandeling maakt door een natuurgebied. En witte bloedcellen zijn weer belangrijk voor – jawel – de werking van ons immuunsysteem.

Wandelen verbindt mensen
Het is heerlijk om af en toe een frisse neus te halen. Even uit de thuissituatie komen, wat in veel gevallen nu ook je werksituatie is. Ga daarom lekker wandelen en bel tijdens het wandelen een vriend of vriendin om bij te praten. Al wandelend komen er meer verhalen en diepere gesprekken los dan dat je thuis zit.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: