Voorwaarden en tips voor je reis

Verzekering

Over de noodzaak van het sluiten van een reis- en/of annuleringsverzekering kunnen we kort zijn. We adviseren je deze altijd af te sluiten, bijvoorbeeld bij Unigarant (100% dochter ANWB).

N.B. Alle Unigarant reisverzekeringen en/of annuleringsverzekeringen zijn in combinatie maar ook los van elkaar af te sluiten.

Klik hier voor de uitgebreide polisvoorwaarden van de kortlopende reis- en annuleringsverzekering van Unigarant.

Hulpverlening

In nood kunt u rekenen op actieve hulpverlening via de ANWB-Alarmcentrale, 24 uur per dag, 7 dagen per week, waar ook ter wereld.

ANWB Alarmcentrale     +31 88 269 28 88

Boekingsvoorwaarden

Wij hanteren de Algemene Voorwaarden van de VvKR inclusief de annuleringsvoorwaarden zoals beschreven in artikel 9 van die voorwaarden (deze voorwaarden zijn ook beschikbaar als PDF document) met uitzondering van de hieronder gespecificeerde bepalingen.

Een vakantie geboekt of boeken bij Buiten(B)enig? Wij ontzorgen maximaal!

Daarom (in afwijking van de Algemene VvKR voorwaarden):

  • Tot 8 weken voor vertrek kosteloos annuleren zonder opgave van reden*
  • Aanbetaling pas na het verstrijken van de 8 weken*

* m.u.v. boekingen inclusief vluchten, daarvoor gelden de reguliere betalingsvoorwaarden zoals vermeld in de VvKR Algemene Voorwaarden (aanbetaling van 25% bij boeking plus het volledige bedrag van het ticket, restantbetaling 6 weken voor vertrek) en annuleringsvoorwaarden (annuleer je meer dan 6 weken voor vertrek, dan ben je alleen de prijs van de ticket kwijt)

Voor alle reizen geldt een minimum van 7 personen per periode/reis; bij minder boekingen kan de reis worden geannuleerd, dit ter beoordeling van Buiten(B)enig!

Kosteloos annuleren tot 8 weken voor vertrek

Tot 8 weken voor vertrek kun je gratis en zonder opgave van reden je reis annuleren (m.u.v. boekingen inclusief vluchten). Ook geldt dat je geen aanbetaling hoeft te doen (m.u.v. boekingen inclusief vluchten omdat wij bij luchtvaartmaatschappijen bij boeking direct het volledige ticket moeten betalen en we die tickets niet meer kunnen annuleren of wijzigen.

Na het verstrijken van de 8 weken gelden de annuleringsvoorwaarden zoals vermeld op onze site.

Betalingen

Bij betaling via directe bankoverschrijving kun je zelf bepalen wanneer en hoeveel je betaalt (in overeenstemming met de voorwaarden uiteraard); bij betaling via IDEAL of Creditcard kun je het bedrag dat je betaalt niet aanpassen en moet je dus het volle bedrag betalen.

Reisbureau

Reis geboekt via een reisbureau

Voor boekingen gemaakt via een reisbureau gelden de dezelfde voorwaarden als de VvKR annuleringsvoorwaarden. Boekingen gemaakt via een reisbureau moeten binnen één week na boeking volledig betaald zijn.

Standaardinformatieformulier voor pakketreisovereenkomsten

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Buiten(B)enig cv is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis. Buiten(B)enig cv beschikt  ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302
%d bloggers liken dit: