Wie zijn wij

Wij zijn een kleinschalige, jonge organisatie met ervaren reisleid(st)ers, die met veel kundigheid, passie en enthousiasme (overwinter-)wandelreizen ontwikkelt en begeleidt. We richten ons daarbij op de wat oudere wandelaar (50+) en proberen de wandelgroepen maximaal 14 personen groot te laten zijn.

Wandelen met groepen verbindt het fysieke element, namelijk bezig zijn in prachtige omgevingen, met de sociale component. Samen genieten van de omgeving, meer van de natuur leren, een praatje maken en een goede begeleiding is alles wat er nodig is om een inspannende en ontspannende vakantie te creëren. En daar besteden we veel tijd aan.

Jan

Jan is een actieve en ervaren ondernemer die ofwel achter de telefoon zit om al je vragen te beantwoorden OF achter het stuur van een taxibusje zit om je naar de startplekken van de wandelingen te brengen tijdens onze reizen. Hij is erg goed in het rijden van toeristische routes en het zoeken van gezellige terrasjes waar we kunnen afsluiten na een wandeling. Jan brengt een heleboel gezelligheid met zich mee.

Gasten kunnen ook bij hem terecht voor GSM- of computer gerichte hulp. Jan heeft als ondernemer vele reizen over de hele wereld gemaakt; hij is een kundige zeezeiler en schippert van haven naar haven in de omgeving van Corfu. Daar bieden wij een combireis zeilen en wandelen aan.

Rita

Rita is een sportvrouw in hart en nieren en dit doet ze het liefst in de vrije natuur. Wonend en wandelend in de Maasduinen in Limburg kan zij haar hart ophalen. Naast het vinden van leuke paadjes is zij ook erg geïnteresseerd in de vogel- en plantenwereld – met name de eetbare planten. 

Ze is een ervaren, sportieve en enthousiaste wandelaar en reisbegeleider die goed kan afstemmen op dat wat jij als gast nodig hebt. Ervaring heeft zij overal in Europa opgedaan; zo wandelde zij de bekende E5 – dwars over de Alpen- en in het Reuzengebergte in Tsjechië. De Vulkaaneifel kent ze als haar broekzak.

Flexibiliteit en gezelligheid staan hoog in haar vaandel. Zij ontwikkelt reizen met veel flow en inzicht en let op de kleinste details. 

Rita heeft 20 jaar als directeur op diverse scholen in het speciaal onderwijs gewerkt. Sinds september 2021 heeft ze van haar hobby haar werk gemaakt. Ze vindt het fijn om het jou naar de zin te maken. 

Jan en Rita zijn lid van Natuurmonumenten

Onze reisleiders

Monique

Na een onderwijscarrière van 35 jaar besloot Monique van haar hobby’s reizen en wandelen haar beroep te maken. Na een afgeronde IVOR-en wandelbegeleider opleiding is zij voor verschillende organisaties wandelreizen gaan begeleiden. Zij vindt het leuk om haar passie voor wandelen en het land met een groep te delen.

Het is ook mooi om te zien hoe deelnemers in de loop van de tijd vooruit gaan met hun wandeltechniek.

Samen een omgeving verkennen vindt zij geweldig leuk.

Jeanine

Jeanine probeert – als sportiefste juf van de school waarop zij werkt – de kinderen het plezier en belang van bewegen bij te brengen. Als gymjuf is zij zelf natuurlijk ook erg actief na schooltijd en in vakanties en vindt zij het moeilijk kiezen tussen wandelen en fietsen. Allebei leuk, toch? Het begeleiden van fietsvakanties in Zuid Frankrijk staat in haar portfolio en ze heeft zelf ook de nodige ervaring opgedaan door te fietsen naar Portugal, Noorwegen/Zweden en Zuid-Frankrijk. Na het wandelen in de Italiaanse Alpen, sneeuwschoenwandelen in Zwitserland, huttentochten in Oostenrijk, doet zij nu vooral ervaring op bij het wandelen in de Morvan in La Douce France waar zij de GR-paden in de omgeving van haar vakantiehuis verkent. De flora en fauna in die omgeving hebben haar interesse gewekt en nu kijkt ze vooral uit naar wilde bloemen en vogels. Als begeleider van reizen vindt zij het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt en zij creëert met haar humor een ontspannen en vrolijke sfeer. Jeanine reist mee naar het Reuzengebergte in Tsjechië.

Blue

Op sommige van onze wandelreizen werden we vergezeld door Blue, onze witte herder.

Blue was opgeleid als schoolhond en heeft vijf jaar op een school voor speciaal basisonderwijs gewerkt als beloner, trooster en voorleeshond. Sommige leerlingen kwamen bij aanvang van hun schooldag even hun verhaal bij Blue vertellen als het thuis even niet lekker liep; anderen deden gedragsmatig extra goed hun best om met hem te wandelen of te spelen.

In september 2021 is Blue – samen met Rita – met prepensioen gegaan en in februari 2023 is hij helaas en veel te vroeg, overleden.

Blue luisterde uitstekend, liep vrolijk voorop, had altijd goede zin en was onvermoeibaar. Uiteraard heeft hij heel wat wandelkilometers in zijn poten zitten en ook ervaring met het meelopen met wandelgroepen. Veel gasten vonden het een extraatje dat hij mee mocht.

R.I.P lieve vriend!

Wie ben jij? Wat ben je voor wandelaar?

Om beter te kunnen inspelen op jouw wandelervaring en conditie zou het fijn zijn als je volgende vragen beantwoordt (nadat je geboekt hebt):

  • Hoe vaak ga je wandelen? Geef svp de frequentie per week of maand aan.
  • Hoe ver wandel je gemiddeld?
  • Waar ga je doorgaans wandelen? Denk aan strandwandelingen, vlak of geaccidenteerd terrein.
  • Wat is voor jou het meest lastig tijdens een gevarieerde wandeling? Bv. lang klimmen, afdalen, klauteren en grote passen zetten, oneffen pad met losse stenen, afgrond/hoogtevrees, via ferrata.
  • Zijn er (medische) zaken waar we rekening mee dienen te houden? Denk bv aan allergieën, heupen, knieën, enkels of ademhaling.
  • Hoe schat jij je conditie in op een schaal van 10?

Als je bij ons boekt dan zullen we in de mail die je krijgt na je (aan)betaling deze vragen aan je voorleggen. Graag zien wij die dan beantwoord terug, zodat we optimaal kunnen inspelen op de wensen en beperkingen van onze gasten.

%d bloggers liken dit: