Milieu

Zo word je een ecoreiziger

Inmiddels is duurzaamheid een veel gebruikte term. En ook al weten we dat reizen een onvermijdelijke impact heeft op ons klimaat en de natuur, we zijn er van overtuigd dat we met onze wandelreizen kunnen bijdragen aan een mooiere wereld. Hoe we dat doen?

Door te streven naar een zo klein mogelijke footprint. We onderzoeken voortdurend hoe we de natuur, het klimaat en de cultuur van een bestemming het minst verstoren. Dat zie je terug in ons reisaanbod: kleinschalig en authentiek, actief met heel veel aandacht voor de natuur.

Ook onderweg kun je – net als thuis – je ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden. en dat is makkelijker dan je denkt.

Hoe doe je dat? Hoe doen wij dat?

  • Wandelen is dé manier om je ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Door te wandelen zorg je voor minder verstoring en een kleinere voetafdruk. Bijkomend voordeel van deze activiteiten is dat je de natuur in al zijn schoonheid ervaart. Je bent actief en sociaal, gebruikt je zintuigen optimaal en je ontdekt plekken die je met een voertuig nooit zou bereiken.
  • Het is beter om per trein of auto naar je bestemming te rijden. En als vliegen echt noodzakelijk is, kies dan voor een rechtstreekse vlucht, vermijdt binnenlandse vluchten, blijf langer in het land en compenseer je CO2-uitstoot.
  • “Groene” zeep; die schattige zeepflesjes in hotels zijn niet zo schattig voor het milieu: ze zijn niet navulbaar. Zijn ze aangebroken, dan gaan ze in de prullenbak. Gelukkig hangen steeds meer hotels een zeepfles aan de muur. Zelf zeep meenemen helpt ook.
  • Gebruik de handdoeken in het hotel meerdere keren en laat niet elke dag je kamer schoonmaken.
  • De meeste van onze gasten gebruiken een hervulbaar waterflesje. Nu zijn er steeds meer duurzame boterhamzakjes te koop. Eenvoudig af te wassen – met de hand of in de (af)wasmachine.

Reizen wordt vaak als  milieubelastend bestempeld, maar dat ligt iets genuanceerder. Veel landen zijn namelijk afhankelijk van toerisme. Buiten(B)enig zoekt naar kleinschalige accommodaties met lokale eigenaren; zo ondersteunen we dus de lokale economie. Daarnaast streeft Buiten(B)enig ernaar de reis zo ecovriendelijk mogelijk te maken. Als voorbeeld: wij streven ernaar zoveel mogelijk rondwandelingen te maken om tussentijds vervoer te vermijden.

%d bloggers liken dit: