Wandelen is de haast uit je hoofd halen …..Nu al denken aan de komende herfst of winter?
Door de snikhete dagen van de laatste weken zul je hier niet als eerste aan denken


Wij zijn wel al bezig geweest met die periodes en bieden de volgende vakanties aan:
Wegens succes van de eerste reis hiernaartoe: in de HERFSTVAKANTIE een reis naar het pittige Reuzengebergte in Tsjechië. 3600 hoogtemeters en veel prachtige kilometers – alles vanuit het centraal gelegen en gastvrije hotel Intermontana.

Reuzengebergte – Tsjechië

Reuzengebergte Meivakantie!
Van 21 t/m 28 oktober kun je met ons mee naar de Algarve voor een week heerlijk wandelen onder begeleiding van Monique Opdam, onze Algarvespecialiste.

Algarve – 8 dagen wandelend genieten!

Ook wegens succes: onze overwinterreizen naar de Algarve. Na twee jaar ervaring hebben we er de mooiste wandelingen uitgelicht en ook vele nieuwe routes gemaakt

Overwinteren in de Algarve – 4 weken in januari en/of februari

Overwinteren heeft zowel invloed op ons lichaam als op onze geest. Het verwijst naar de periode waarin we naar warmere klimaten reizen om te ontsnappen aan de koude wintermaanden. Deze verandering van omgeving heeft verschillende effecten op ons welzijn.

Lichamelijk gezien kan overwinteren een positieve impact hebben. Het verblijven in een warmere omgeving kan bijdragen aan ontspanning en het verminderen van stress. Het milde klimaat kan ook gunstig zijn voor mensen met aandoeningen zoals artritis of ademhalingsproblemen, omdat de warmte de pijn kan verminderen en de ademhaling kan vergemakkelijken. Bovendien kan het zonnige weer de aanmaak van vitamine D stimuleren, wat essentieel is voor een gezond immuunsysteem en sterke botten.

Op mentaal vlak kan overwinteren een verfrissende en revitaliserende ervaring zijn. Het ontsnappen aan de donkere en koude wintermaanden kan helpen om de stemming te verbeteren en de symptomen van seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD) te verminderen. De nieuwe omgeving kan ook nieuwe ervaringen en perspectieven bieden, waardoor de geest wordt gestimuleerd en creativiteit wordt bevorderd. Bovendien kan het sociale aspect van overwinteren, zoals het ontmoeten van nieuwe mensen en het deelnemen aan onze wandelingen en andere activiteiten, bijdragen aan een gevoel van verbondenheid en geluk.Buiten(B)enig voorziet precies in die behoefte door de georganiseerde wandelingen in combinatie met het contact met de groep en de uitstapjes.

Het is echter belangrijk om te benadrukken dat overwinteren geen magische oplossing is voor alle problemen. Het is slechts een tijdelijke verandering van omgeving. Het is essentieel om ook aandacht te besteden aan een gezonde levensstijl, regelmatige lichaamsbeweging en het onderhouden van sociale contacten, ongeacht waar we ons bevinden.

Kortom, overwinteren kan zowel fysieke als mentale voordelen bieden. Het kan helpen om stress te verminderen, lichamelijke klachten te verlichten en de stemming te verbeteren.Overwinteren in de AlgarveVolg ons trouwens op Instagram en Facebook! We posten regelmatig mooie foto’s, filmpjes en weetjes! buitenbenig
Reizen die binnenkort zijn gepland:
Algarve – Herfstvakantie – 21 oktober tot 28 oktober
Reuzengebergte – Herfstvakantoe – 14 oktober tot 21 oktober
Vulkaaneifel – Herfstvakantie – 16 oktober tot 21 oktober
Nationaal Park de Meinweg – lang weekend wandelen – 6 oktober tot 9 oktober

boots
Waar zijn de schoenen van Rita nu weer heen gewandeld?
Op Instagram en Facebook kun je de schoenen van Rita zien die steeds ergens anders opduiken. Raad mee waar de schoenen nu weer zijn beland.
De schoenen wandelen heel veel!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: