Gratis dagwandelingen!

Struinen door de Maasduinen
DEF LOGO B(B)

Welkom bij de nieuwsbrief van Buiten(B)enig.

Nieuw: gratis dagwandeling in de Maasduinen via wandelsite.nl
Om niet helemaal uit conditie te geraken én omdat Rita het hartstikke leuk vindt om met anderen te wandelen én omdat de Maasduinen zo’n uniek gebied is, heeft deze enthousiaste dame twee gratis dagwandelingen georganiseerd in het gedeelte van de Maasduinen rondom Arcen. Ze zijn inmiddels gepubliceerd op wandelsite.nl en heten allebei Struinen door de Maasduinen. 
wandelagenda – De Wandelsite

Struinen door de MaasduinenStruinen door de MaasduinenMaasduinen-4Maasduinen-3
13 december: deze wandeltocht voert ons langs een mooi en afwisselend gedeelte van de Maasduinen. We steken twee keer de Maas over met een pontje. Verder komen we langs wilde runderen, over heuvelachtige zandpaden en het doolhof van het bekende kasteel van Arcen met de Kasteeltuinen. Er is meer dan voldoende horeca onderweg waar we ons kunnen opwarmen. We starten om 11 uur bij het Thermaalbad van camping Klein Vink in Arcen, waar van te voren een kop koffie/thee gedronken kan worden. 17 km.

21 december: bij deze wandeling komen we door een van de mooiste stukken van het Nationaal Park De Maasduinen. Over heuvelachtige zandpaden, langs vennetjes en door de bossen van het aangrenzende Duitsland. We starten om 11 uur bij het Thermaalbad van camping Klein Vink in Arcen, waar van te voren een kop koffie/thee gedronken kan worden. 11 km

En ook nieuw: op de site zijn referenties van onze gasten te lezen!

Onze voeten dragen ons – laten we ze verwennen!
Verwennen kan met een goede voetverzorging, wandelsokken, blarenpleisters, wandelwol en een andere manier van veters strikken. Vandaag iets over veters strikken. Rita heeft internet afgestruind naar duidelijke filmpjes over dit onderwerp en iets gevonden:
Heidi Ekkerink is wandelpodologe en laat in een kort filmpje zien hoe je je veters op een adequate manier kunt strikken.

Heidi wandelpodologeHoe strik je de veters van hoge wandelschoenen? Bekijk de video
Rita gaat voortaan haar schoenen ook anders strikken 🙂

Overwinterreizen Algarve
Over 5 weken is het zover! We vertrekken dan met onze camper richting Vogezen waar Rita en Blue een aantal wandelingen gaan uitproberen van de Hondenwandelreis in het hartje van de Vogezen in september 2023. Daarna tuffen we langzaam via Frankrijk, het noorden van Spanje en de N2 van Portugal naar het bekende zuidelijke gedeelte van Portugal: de Algarve waar we twee maanden sportieve overwinteraars begeleiden in en rondom Lagos. Weg van de donkere en natte dagen in Nederland om te genieten van zon, zeelucht, wandelen en heerlijk eten. Er zijn nog enkele plaatsen vrij! 
Overwinteren in de Algarve – Buiten(B)enig (buitenbenig.nl)

Lagos haven met vissersbootboots
Early bird korting! Ter ere van onze start geven wij aan iedereen die vóór 31 januari 2023 een reis boekt, 5% korting op de prijs van de reis exclusief vliegtickets.(m.u.v. de Overwinterreizen)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: