The longer we follow the right path … The easier it becomesBuitengewoon Nederland is gecancelled!
Net als jullie hebben wij zitten wachten op de mooie filmimpressie die door The Dutch Media group is gemaakt voor het RTL4 programma “Buitengewoon Nederland”. De uitzending zou 7 mei jl. zijn met een herhaling op 13 mei, maar door een uitzending van RADAR werd er roet in het eten gegooid. The Dutch Media Group blijkt meerdere malen ondernemers onder valse voorwendselen te hebben overgehaald om te betalen voor reclame, onder het mom van redactionele bijdragen. In RADAR is hier aandacht aan besteed en hierop heeft RTL4 besloten om alle banden met The Dutch Media Group te verbreken. Dit gebeurde 1 week voor onze geplande uitzending. Niet alleen is er dus niets uitgezonden, maar ook de film die is opgenomen is nooit afgemaakt en aan ons ter beschikking gesteld, zoals contractueel overeengekomen. Ondanks diverse mails heeft TDMG tot nu toe niet gereageerd en rest ons niets anders dan een juridisch traject om ons geld terug te krijgen. Heel jammer.
Mochten er ontwikkelingen zijn in dit traject dan zullen we dat in onze
nieuwsbrief opnemen.


Nieuw – nieuw – nieuw:
Reuzengebergte wandelreis in Tsjechië geprolongeerd
Wegens groot succes hebben we de reis naar het Reuzengebergte in Tsjechië ook gepland in de herfstvakantie! Op onze homepage op de site vind je twee filmpjes waarin deelnemers aan deze reis hun ervaringen vertellen. Boek! en wordt net zo enthousiast als deze wandelaars.

Reuzengebergte Meivakantie!

Volg ons trouwens op Instagram en Facebook! We posten regelmatig mooie foto’s, filmpjes en weetjes! buitenbenig

Reizen die binnenkort zijn gepland:
Auvergne – Een prachtplek – 5/8 t/m 13/8 (deze reis is helaas al vol)
Struinen door de Maasduinen – 9/9 t/m 16/9 (nog een paar plekjes vrij)
Vogezen hondenwandelreis – 24/9 t/m 30/9 (nog 1 plekje vrij)
Meinweg gebied (Dld/Ned) – 6/10 t/m 9/10 (lekker een lang weekend wandelen)
Reuzengebergte Tsjechië – 14/10 t/m 21/10 (wegens groot succes geprolongeerd)
Vulkaaneifel – rondom de kastelen van Manderscheid – 16/10 t/m 21/10

en denk ook aan de dagwandeling door de Maasduinen op 1 juli a.s., ook hier zijn nog een paar plekjes vrij!


Hooikoorts en wandelen:
Krijg jij op een mooie lentedag al snel last van prikkende ogen en een loopneus? Dan ben je niet de enige. Ongeveer 20% van alle Nederlanders krijgt in de lente en zomer namelijk met hooikoorts te maken. Terwijl dit juist de tijd van het jaar is om de wandelschoenen aan te trekken en eropuit te gaan. Heb je last van hooikoorts, dan zal je symptomen tijdens het wandelen nooit helemaal kunnen voorkomen. Maar er zijn wel dingen die je kan doen om de klachten zoveel mogelijk te verlichten. Wij geven je hier zes tips om hooikoortsklachten te verminderen.
Simpel gezegd is hooikoorts een allergische reactie op het stuifmeel (ook wel pollen genoemd) van bepaalde soorten grassen en bomen. Als deze stuifmeelkorrels in contact komen met je ogen, neus of mond, dan worden je slijmvliezen dikker en worden ze actiever. Klachten die hierdoor kunnen ontstaan zijn geïrriteerde ogen, een loopneus, niezen en een kriebelend gevoel in je keel. Hooikoorts komt vooral in de lente en zomer voor, omdat dan het meeste stuifmeel in de lucht hangt. Wanneer je klachten hebt, hangt af van de soorten pollen waarvoor je allergisch bent. Mensen die niet tegen berkenpollen kunnen hebben bijvoorbeeld vooral in april klachten, terwijl mensen met een allergie voor graspollen juist in de periode mei-augustus last hebben.
Normaal gesproken krijg je bij een allergie het advies om de stof waar je niet tegen kan te vermijden. Bij hooikoorts is dit echter vrijwel onmogelijk, zeker als je in de natuur wil wandelen. Maar je kunt de klachten wel zoveel mogelijk verlichten, met deze zes tips.

1: Let op het weer
Planten produceren het meeste stuifmeel op droge, zonnige dagen. Op dit soort dagen kan je daarom beter niet gaan wandelen als je last hebt van hooikoorts, hoe verleidelijk het ook is om met dit mooie weer naar buiten te gaan. Na een regenbui, of bij dauw en mist, is de hoeveelheid pollen in de lucht juist het laagst. Houd hier daarom rekening mee bij het plannen van je wandeltocht. Zie je dat er een regenbui aankomt, dan kan het zeker lonen om te wachten tot hij is overgewaaid en daarna naar buiten te gaan. Op sites als Weeronline zijn bovendien pollenverwachtingen te vinden. Vergeet daarom vooral niet om die even te raadplegen voor je aan de wandel
gaat.


2: Pas je locatie aan
Stuifmeel hangt vooral op plaatsen met veel bomen en gras. Daarom kan je in de hooikoortsmaanden bossen en (zeker pas gemaaide) grasvelden het beste even vermijden. Kies in plaats daarvan bijvoorbeeld voor een strandwandeling. Op het strand is immers minder begroeiing en staat er vaak ook meer wind, waardoor er minder pollen in de lucht hangen. Zoek je een vakantiebestemming waar je weinig last hebt van hooikoorts? Dan kan je het beste aan de kust of hoog in de bergen je vakantie gaan vieren.

3: Draag een zonnebril
Als je van jezelf weet dat je last hebt van hooikoorts, draag dan een zonnebril als je gaat wandelen. Zo bescherm je namelijk je ogen niet alleen tegen de zon, maar ook tegen rondzwevend stuifmeel. Op deze manier kan je de kans op jeukende of tranende ogen flink verkleinen. Draag de zonnebril daarom in het hooikoortsseizoen niet alleen op zonnige, maar ook op bewolkte dagen. Eventuele scheve blikken van je medewandelaars moet je dan maar even voor lief nemen.

4: Was je wandelkleding regelmatig
Maak jij wel eens een wat langere wandeltocht? Grote kans dan dat je onderweg wat gaat transpireren, zeker bij warm weer. Stuifmeelkorrels kunnen zich echter makkelijk gaan hechten aan bezwete kleding. Doe je wandelkleren daarom direct na thuiskomst in de was, dan spoel je de pollen er gelijk af. Anders loop je kans dat je bij je volgende wandeltocht al last van hooikoorts krijgt nog voor je de deur uit bent gegaan.

5: Niet in je ogen wrijven
Als je iets voelt kriebelen aan je ogen, is je eerste instinct waarschijnlijk om er even in te wrijven. Doe dit echter vooral niet! Grote kans namelijk dat je het zo alleen maar erger maakt, doordat je het stuifmeel met je handen nog verder verspreidt. Bovendien kunnen er ook pollen aan je handen zitten. Beter is om hiervoor een washandje in je rugzak te stoppen, dat je nat kan maken met water uit je fles (of bij een kraan als je bij horeca in de buurt bent). Daarnaast zijn er ook oogdruppels te koop die verlichting kunnen bieden.

6: Bij erge klachten medicijnen gebruiken
Krijg je ondanks al je voorzorgsmaatregelen toch last van hooikoortsklachten? Dan kun je het beste bij je huisarts informeren of er medicijnen zijn die verlichting kunnen bieden. Dit kunnen medicijnen tegen allergie (antihistamine) zijn, bijvoorbeeld in de vorm van neusspray en oogdruppels. Dit soort medicijnen zijn ook via de apotheek of drogisterij verkrijgbaar. Zorg er wel voor dat jij je vooraf goed informeert, want het middel moet niet erger zijn dan de kwaal.

boots

Waar zijn de schoenen van Rita nu weer heen gewandeld?
Op Instagram en Facebook kun je de schoenen van Rita zien die steeds ergens anders opduiken. Raad mee waar de schoenen nu weer zijn beland.De schoenen wandelen heel veel!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: