Corfu

9-daagse combireis zeilen en wandelen rond Corfu

Vliegtuig
Vliegreis niet inbegrepen
Zeiljacht
Tijdens de reis, vervoer per zeiljacht
Wandelen en zeilen rondom Corfu - zeiljacht op zee

Zeilen en wandelen

Van

19 Mei 2023

Prijs vanaf €1614,-

tot en met

27 Mei 2023

Niveaus

Deze reis is geannuleerd wegens te weinig deelnemers!

Zeilen en wandelen; beleef een unieke ervaring op de prachtige Ionische Zee en de kusten van Corfu, Paxos en het vaste land van Griekenland.

Gedurende deze 9-daagse reis in de maand mei zeil je van het ene leuke haventje naar het andere en word je meegenomen op mooie wandelingen onder begeleiding van onze ervaren gids(en).

Aan boord geniet je van de wind en de zee op een prachtig zeewaardig zeiljacht met een ervaren schipper.

Alle schepen zijn uitgerust met een kombuis, één of meerdere badkamers/toiletten en ruim plaats voor 6 personen aan dek. Zelf meezeilen mag, maar hoeft niet.

Je slaapt in leuke hotelletjes in de havens die we aandoen.

Kalimera!

Met de azuurblauwe zee aan je voeten over oeroude paden langs één van de mooiste kusten van Europa. Onderweg genieten van Griekse hapjes en bijzondere gastvrijheid op terrasjes . En we zeilen natuurlijk. Frisse wind door je haren en zout op je gezicht.

Zó mooi is Corfu:

De Ionische zee. Heuvels vol met oeroude olijfgaarden. De olijfgaarden gescheiden door stenen muurtjes en daar doorheen de meest betoverende wandelpaden. Een dynamische kust met talrijke vogels en geheime grotten.

De bevolking authentiek, gastvrij en vriendelijk.

Dit alles is het Griekse DNA.

Hier beleef je een weergaloze wandel- en zeilvakantie. Zeker voor het voorjaar een uitgelezen bestemming.

Stel je voor: je ontwaakt in een authentiek hotelletje met uitzicht op de groenblauwe zee en ademt de frisse lucht in van deze regio van Griekenland. Na het ontbijt ga je met ons aan de wandel op oude wandelpaden met de fraaiste uitzichten. We komen afgelegen kerkjes, oude kapelletjes en verborgen dorpjes tegen. Na een frisse duik in de zee of een snelle douche varen we op de Ionische zee naar onze volgende bestemming; een mooi zeewaardig zeiljacht is ons vervoermiddel en Jan onze ervaren schipper.

Dit deel van Griekenland  biedt een gevarieerd landschap en het hele jaar door een aangenaam klimaat en nodigt je uit om dit gebied te ontdekken. In elk seizoen bloeien de meest uiteenlopende bloemen en bomen. Ontdek dit deel van de Ionische zee in al zijn facetten tijdens deze unieke wandelzeilreis.

We lopen in afwisselend landschap met panoramische uitzichten. De wandelroutes variëren van 3 tot 10 km. Het niveau van deze wandelingen ligt op blauw en groen – onze twee makkelijkste niveaus.

De zeiltochten variëren in tijd; dit is afhankelijk van de wind. We verblijven op Corfu, het vasteland van Griekenland en op Paxos – een eilandje ten zuiden van Corfu.

Dit maakt deze reis uniek:

  • uiteraard het zeiljacht als vervoermiddel
  • een aantrekkelijke combi tussen wandelen en zeilen
  • frisse wind, heerlijke temperaturen en een azuurblauwe zee
  • vriendelijke havenplaatsjes
  • onderweg tijd voor snorkelen, zonnebaden en zwemmen: relaxen dus!

En natuurlijk is het mogelijk om wat betreft het wandelen een rustdag in te bouwen en lekker te relaxen aan boord of in een van de kleine dorpjes waar we aan wal gaan.

In de ochtend zeilen we en in de middag wandelen we. Havenplaatsen zijn namelijk niet te bespreken en door vroeg met het zeiljacht te vertrekken zijn we zeker van een plekje in de haven.

Tijdens het ontbijt in de hotels maken we ook onze lunch. De diners zijn gezamenlijk in verschillende plaatselijke en authentieke restaurants. Voor of na de wandeling brengen we onze overnachtingspullen naar het hotel. De grote koffer kan op de boot blijven. Op verzoek kan er ook gezwommen worden in kleine baaitjes ver van het gezellige rumoer van de haven.

Minimum aantal deelnemers: 7 (reeds geboekt –3-)

meer informatie

Terug naar de Home pagina

%d bloggers liken dit: