Wandelen en genieten in het Alpbachtal

Van

Prijs vanaf € 1.092,-

tot en met

Niveaus

Helaas gaat is deze reis geannuleerd, we zien u graag terug op één van onze andere mooie reizen

Grüss Gott!

Wandelen en genieten in het Alpbachtal in de Tiroler Alpen: lieflijke groene bergen met ruisende beekjes, meren, kloven en de Inn; de grote rivier waaraan het dal (Inntal) en hoofdstad Innsbruck hun namen te danken hebben. De Inn ontspringt in Zwitserland, voegt zich in Ulm (BRD) bij de Donau en mondt uit in de Zwarte Zee.

De ontspannen reis

Je reist ontspannen met de trein eersteklas met je groep reisgenoten en de enthousiaste reisleider naar Tirol. Tussen Düsseldorf en München reis je met de ICE. Onderweg schiet het landschap aan je voorbij terwijl je wat leest, puzzelt of met medereizigers praat.

Het Alpbachtal

Dit deel van Oostenrijk biedt het hele jaar door een gevarieerd landschap en een aangenaam klimaat en nodigt je uit om dit schitterende gebied te ontdekken. In dit prachtige Alpbachtal wandelen we routes met weinig hoogteverschil of routes door lieflijke stadjes en dorpjes. Blauw en groen zijn onze eenvoudigste niveaus met een relaxt wandeltempo en genoeg tijd om te genieten van de adembenemende uitzichten en foto’s te maken. Waar het mogelijk is nemen we tijd voor een kop koffie en eventueel een “Stück Kuchen”. In elk seizoen bloeien de meest uiteenlopende bloemen en bomen op verschillende hoogten. De wandelroutes in afwisselend landschap met panoramische uitzichten variëren van 5 (stadswandeling Altstadt Kufstein) tot 15 km (weinig hoogteverschil). Het maximum aan hoogteverschil is 290 meter. Naar wens kunnen routes aangepast worden.

Accommodatie

We verblijven in familiehotel Gappen “waar de hartelijkheid thuis is”. Mandy en Johannes runnen dit decennia oude familiebedrijf sinds 2013.

Niet te versmaden: het Wellness gedeelte. Na talloze kilometers te voet ben je toe aan een andere ontspanning. Mandy en Johannes raden een saunasessie aan, gevolgd door een Kneipp-douche! In het Wellnessgedeelte vind je alles wat je wellnesshart begeert: sauna, stoombad, solarium en nog veel meer. Na een actieve dag in de bergen, laat je je gedachten afdwalen en laad je je batterijen op voor de volgende dag.

wellnessruimte hotel Gappen
Indeling van de wellness: Sauna – Stoombad – Solarium – Infrarood sauna – Kneipp douche – Relax ligstoelen – Ontspanning – Massages op aanvraag

Programma

Heenreis zaterdag 8 april.

 • 8.00 uur vertrek van station Venlo (overnachtingen in Venlo kunnen op aanvraag door ons geboekt worden).
 • Treinreis naar Düsseldorf waar we overstappen op de ICE naar München
 • Overstap in München; lopen naar ander deel van het station
 • Treinreis naar Kufstein
 • S-Bahn naar Brixlegg
 • Transfer met taxibusje naar het hotel.
 • Diner. Het hotel biedt:  3 gangenmenu; met dieetwensen/vegetarisch wordt rekening gehouden.

Dag 1

 • Ontbijt en het maken van de lunch. Wandeling vanuit het hotel naar Rattenberg waar we een stukje van de uiteraard mooie Santiagoweg lopen naar kasteel Matzen en het vrolijke Museumsfriedhof. 12 km en 100 hm. Iedere namiddag is er tijd voor relaxen en wellness.
Wandelen en genieten in het Alpbachtal - rivier de Inn

Dag 2

Auf geht’s! Vandaag trekken we de natuur in! We lopen vanuit het hotel langs diverse meertjes (Reintalersee en Berglsteinersee) om via de Inn terug te komen. 15 km en 290 hm. Naar wens kan het laatste meertje overgeslagen worden – de hoogtemeters ontstaan namelijk bij de stijging naar dit Berglsteinermeer.

Wandelen en genieten in het Alpbachtal -Kramsach meer

Je kunt in plaats daarvan desgewenst een bezoek brengen aan het  Museum Tiroler Bauernhöfe (Openluchtmuseum Tiroler boerderijen).

Wandelen en genieten in het Alpbachtal -Tiroler boerderij

Dag 3

 • We nemen de bus naar Reith im Alpbachtal en starten en eindigen bij de Hildegard von Bingengarten. Deze prachtige kruiden- en recreatietuin van Hildegard von Bingen is de eerste in zijn soort en ligt midden in het bloemendorp Reith en wil de kennis over kruiden en hun geneeskrachtige werking levend houden en iedereen hiervan mee laten genieten. Geniet van deze oase van rust van 900 vierkante meter. Je kunt jezelf ook trakteren op een wandeling op het blotevoetenpad en het massagelaantje. De wandeling is 7,5 km lang en heeft 200 hm. Aan het eind kunnen we  een bezoek brengen aan bovengenoemde tuin.
Wandelen en genieten in het Alpbachtal -Bloementuin

Dag 4

Rustdag: mogelijkheden om een uitstapje te maken en musea en/of bezienswaardigheden attracties te bezoeken of om lekker een boekje te lezen. Ieder kan zijns weegs gaan.

Kramsach:

Wandelen en genieten in het Alpbachtal -De vrolijke begraafplaats

Rattenberg:

Wandelen en genieten in het Alpbachtal -Trendstore - wol en vilt kleding
Wandelen en genieten in het Alpbachtal -Museum in den Nagelschmiedhäuser

Dag 5

Rondwandeling vanuit het hotel naar Münster, een klein dorpje ten westen van Kramsach. Daar landen we in Dorfcafé Münster voor een lekker kopje koffie.

Wandelen en genieten in het Alpbachtal -Münster café

Dag 6

laatste wandeldag

 • We rijden met de bus naar Kufstein voor een stadswandeling door de authentieke Altstadt, waar middeleeuwse straatjes op ons wachten, we de vesting kunnen bekijken en bij goed weer naar de Tischoferhöhle kunnen wandelen. Én uiteraard van Kaffee mit Kuchen genieten.
Wandelen en genieten in het Alpbachtal -Zicht op Kufstein
Kufstein
Wandelen en genieten in het Alpbachtal -Kufstein altstadt

Laatste dag

 • Zaterdag 15 April
 • Terugreis naar Venlo per trein eersteklas

Dit maakt deze reis uniek:

 • genieten van het frisse voorjaar in de Alpen
 • ontspannen wandelen
 • eersteklas reizen met de trein
 • familiehotel met wellness
 • enthousiaste reisleiding die elke dag meewandelt

Door (weers)omstandigheden kan het mogelijk zijn dat het programma in een andere volgorde plaatsvindt. Dat wordt bepaald door onze reisleider. En natuurlijk is het mogelijk om wat betreft het wandelen een extra  rustdag in te bouwen.

Inbegrepen in deze reis:

 • 1e klasse treinreis vanuit Venlo naar Brixlegg vv.
 • Transfer naar hotel
 • Vervoer tijdens de wandelingen (bus)

Niet inbegrepen:

 • Horeca onderweg
 • Drankjes in het hotel
 • Eventuele entreegelden
 • Fooien

Terug naar de home pagina

%d bloggers liken dit: