De Vulkaaneifel: rondom de kastelen van Manderscheid

Van

16 oktober

Prijs vanaf €684,-

tot en met

21 oktober

Niveaus
Burchten von Manderscheid

Ontdek de Vulkaaneifel in de herfst(vakantie); een wandelparadijs in de schier onontdekte Eifel op drie uurtjes vanuit Nederland .

De Vulkaaneifel is een uitgestrekt natuurgebied waar je talloze, afwisselende en vulkanisch interessante wandelingen kunt maken. En dat gaan we doen!

Domicilie voor deze week is familiehotel de Heidsmühle in Manderscheid – gelegen onderaan de vulkaan De Mosenberg en bekend om zijn gastvrijheid en zijn gutbürgerliche Küche.

Hotel Restaurant Heidsmühle Manderscheid – Urlaub in der Vulkaneifel (heidsmuehle.de)

De bekende en lieflijke Lieser heeft in de loop der eeuwen mooie dalen uitgesleten en daar gaan we met onze wandelingen ook heen.

Deze reis heet Rondom de kastelen van Manderscheid omdat we de Unterburg en de Oberburg veelvuldig zullen tegenkomen.

Programma

Dag 1:

Om 10.00 op station Deurne bijeenkomen; daar is een grote gratis parkeerplaats. Daar stappen we in een 9-persoons busje en rijden we naar Manderscheid (bij meer deelnemers stappen we uiteraard in meerdere busjes).

Aankomst in hotel Heidsmühle: 13 uur

start wandeling: 13.30

We lopen een klein stukje over het prachtige kronkelende Lieserpfad en gaan over de beek “die Lieser” naar de hangbrug met zicht op beide burchten. Korte, leuke middagroute.

“s Avonds genieten we van een heerlijk driegangendiner. Met dieetwensen wordt rekening gehouden.

Dag 2:

Na een stevig ontbijt en het maken van onze lunch vertrekken vanuit De Heidsmühle noordwaarts langs de kleine Kyl richting Meerfeld, een dorpje IN een vulkaankrater. We lunchen bij de uitzichttoren boven Meerfeld. Dan dalen we af en stijgen langs de kraterwand naar het Vulkanerlebnispark. Een openluchtmuseum over het vulkanisme. Van daaruit is het nog een klein uurtje naar het hotel.

17 km, 470 m stijgen en dalen.

Dag 3:

Het wandelpad voert ons een groot gedeelte over het Lieserpfad en de weg (langs de vindplaats) van het bekende Eckfelder-oerpaardje. We lopen naar het mooie uitzichtspunt Belvedere en eindigen op een terrasje in Manderscheid.

Dag 4:

Transfer naar Daun, circa 20 minuten.

Lieserpfad Daun – Manderscheid

Lijnwandeling zuidwaarts naar Manderscheid met mooie uitzichten over de Vulkaaneifel. We wandelen langs het tweede van de drie “Maare” hier in deze buurt en kiezen op een gegeven moment weer voor het sprookjesachtige en bekende Lieserpfad.

Dag 5:

Onze laatste volle dag: transfer naar Karl – circa 20 minuten.

Lijnwandeling noordwaarts naar Manderscheid. Deze mooie en afwisselende route leidt ons voornamelijk langs de Lieser en tevens over de bekende Eifelsteig. Onze lunchpauze gebruiken we in een van de vele hutten die op deze route beschikbaar zijn. Deze hut heeft  een fenomenaal uitzicht over de kronkelende Lieser.

We hebben meer dan genoeg tijd om de 19 km route met 520m stijgen en 480m dalen op ons gemakkie te lopen.

Dag 6: (laatste dag)

Helaas onze laatste dag: koffers pakken; die gaan de bus in.

We gaan meteen omhoog richting de Mosenbergvulkaan om via de velden terug te keren naar de Heidsmühle via de Wolfsschlucht. Deze kloof heeft vroeger dienst gedaan als basaltgroeve en is interessant om te zien (en af te dalen).

Daarna bezoek aan het bekende en leuke Kriminalcafe in Hillesheim om daarna terug te keren naar Deurne.

Inbegrepen:

  • reis Deurne – Manderscheid vv.
  • volpension
  • enthousiaste reisleiding door Rita

Niet inbegrepen:

  • Horeca onderweg.
  • Fooien
  • eventuele kosten voor wellness, massages e.d.
%d bloggers liken dit: