Vila do Bispo

Vila do Bispo is een klein dorpje gelegen in het district Faro. Het dorpje ligt in het zuidwestelijke stukje van Portugal. Het dorp straalt nog steeds dezelfde authenticiteit uit die je verwacht van een oud Portugees dorp.

Het is onaangetast door grote hordes toeristen die meestal niet tot zo ver in de Algarve doordringen. Het is een provinciestadje met een mooi oud pleintje, een prachtig kerkje en enkele kleine straatjes.

Opvallend gebouw in het centrum van het dorpje is de Igreja Nossa Senhora da Conceicão. Een prachtige witte kerk in typisch Portugese stijl. De binnenkant is zeer uitbundig versierd. Het houten plafond is prachtig beschilderd en portugese tegeltjes sieren de wanden van de kerk. Het hoofdaltaar en de verschillende zijkapellen zijn in barok stijl. Overdadig veel krullend houtsnijwerk met veel goudkleur. Het geheel is prachtig.

Vila do Bispo is erg populair bij wandelaars en mountainbikers. Er lopen diverse wandelroutes en mtb routes in de omgeving. Vila Do Bispo is daarnaast ook onderdeel van twee lange afstand wandelroutes die vanuit het zuiden van Portugal helemaal langs de kust noordwaarts gaan. Rijdend door de omgeving zie je dan ook heel wat wandelaars lopen. De omgeving van het dorp is prachtig. Wandelend of fietsend door de velden met wilde bloemen kom je helemaal tot rust.

%d bloggers liken dit: