Paxos

Volgens de Griekse Mythologie is Paxos ontstaan door toedoen van Poseidon, de god van zee.  Hij wilde een rustige plaats voor hemzelf en zijn geliefde Amphitriti scheppen. Met zijn drietand sloeg hij het onderste deel van Corfu af en zo ontstond Paxos. Ook volgens de legende was de slag zo krachtig dat Poseidon hierbij zijn drietand verloor. Deze werd later door de Paxioten teruggevonden is sindsdien het wapen van Paxos.

Poseidon

In werkelijkheid is Paxos een vredig eiland van olijfgaarden, kristalhelder water en zakformaat dorpjes aan zee. De oostkant heeft zachte baaien met kiezelstranden, terwijl er in het westen allemaal uitgestrekte kalkstenen kliffen zijn die door de zee zijn gebeeldhouwd in grotten, gigantische kliffen en een natuurlijke boog.

Paxos

Met een lengte van ongeveer 13 kilometer en een breedte van vijf kilometer is Paxos een eiland dat groot genoeg is voor avontuur te voet, maar niet zo groot dat je hopeloos kunt verdwalen. Het grootste deel van het binnenland van het eiland, van het kleine havendorpje Lakka in het uiterste noorden van Gaois, wordt in beslag genomen door olijfgaarden in een landschap bezaaid met oude molens en kapellen

%d