Estoi

Het kleine stadje Estoi ligt landinwaarts vanaf de Algarve. De grootste attractie is het gerestaureerde Palacio de Visconde de Estoi, een 19e-eeuws paleis met een mooie roze Rococo-gevel.

Niet zo heel lang geleden was het paleis helemaal verwaarloosd doordat er tientallen jaren geen aandacht aan werd geschonken. Onlangs is het opnieuw gerenoveerd en gelanceerd als een luxe Pousada (een luxe historisch hotel). De uitgestrekte verzorgde tuinen die het paleis omringen, hebben ook een opknapbeurt gehad. Hierdoor kun je er vandaag de dag genieten van een wandeling onder de palmbomen.

De Romeinse ruïnes van Milreu liggen ook in Estoi en die mag je ook zeker niet missen. Je vindt ze op loopafstand van het paleis. Je kunt hier de overblijfselen bekijken van een weelderige oude Romeinse villa, vol met levendige mozaïeken en zuilen. Archeologen denken dat deze villa uit de 2e eeuw na Christus stamt.

Verder is Estoi een typisch stadje wat je veel terugvindt in de Algarve. Je vindt er veel geplaveide straten, witgekalkte huizen omzoomd met pasteltinten en bougainville-bomen. De lokale relaxte sfeer (en het gebrek aan toeristen) maakt Estoi een geweldige plek om je even terug te trekken van de drukke kust.

%d bloggers liken dit: