De eigenaren van de prachtplek

Wij zijn Trudy en Jan Willem. Wij wonen een half jaar per jaar in de Auvergne – Frankrijk – in onze watermolen. Graag willen onze mooie plek delen met andere mensen. Mensen die net als wij houden van de rust, de natuur en de ruimte. Dit gecombineerd met onze passie voor koken levert een fantastische mix op voor heerlijke weken op onze Prachtplek. Met veel plezier ontvangen wij dan ook  groepen met hun begeleiders in onze eeuwenoude watermolen in de Auvergne.

De molen is volledig gerestaureerd met behoud van haar karakter. De kamers zijn comfortabel en smaakvol ingericht. Elke kamer heeft een privé badkamer. De leefruimte beneden heeft een heerlijke houtkachel en banken rondom. Er is voldoende, prettige zitruimte voor iedereen.

Het eten bij ons is een waar feestje. Of het nu het ontbijt, de lunch of de uitgebreide twee gangen-dis in de avond is. Elk gerecht wordt bereid van lokale producten en vervolmaakt met kruiden en eetbare bloemen uit eigen tuin.

Het terrein heeft verschillende zitjes, een overdekt terras met zwembad met eveneens een houtkachel.

Vanuit onze molen zijn prachtige wandelingen te maken. De Livradois-Forez is een van de grootste natuurparken van Frankrijk. Middelgebergte tot 1600 meter, veel bos en beekjes maar ook prachtige vergezichten. Zeker niet toeristisch, het is het pure Frankrijk.

Duurzaamheid.

Een Prachtplek staat voor puur genieten. Dat kan volgens ons alleen met respect voor de natuur. Wij gebruiken biologische afbreekbare zeepproducten. Zo is bijvoorbeeld iedere badkamer voorzien van douchegel en handzeep gemaakt van echte zeep.

Wij maken gebruik van al het moois wat de natuur ons biedt. Zoals noten, fruit, bessen, kruiden en bloemen uit eigen tuin. Van de lokale middenstand de paddenstoelen, het brood, de bessen, de groenten, ons speciaal biertje en de kazen. De jam bij het ontbijt maken we zelf. Evenals de vlierbloesemsiroop.

De Moulin heeft een eigen bron, dat water wordt gebruikt voor alles, behalve direct drinkwater. We adviseren de gasten om flessenwater als drinkwater te gebruiken. Flessen drinkwater zijn altijd beschikbaar. Zo staat er op iedere kamer een hervulbare glazen fles voor het drinkwater.

Wij eten zelf al ruim 40 jaar geen vlees. Voor gasten maken we wel heerlijke gerechten met vlees – en visproducten maar laten de gasten ook heel graag kennismaken met heerlijke vegetarische gerechten.

%d bloggers liken dit: