ALGARVE 8 dagen wandelend genieten in de Herfstvakantie!

Vlucht niet inbegrepen

Maand

21 t/m 28 Oktober

Prijs vanaf €1199,-

Periode

8 dagen

Niveau’s

Profiteer van deze aanbieding om in de Herfstvakantie heerlijk 8 dagen wandelend te genieten van de natuur en het mooie weer in de Algarve.

Elke dag dineren we in een lokaal restaurant (voor eigen rekening) – speciaal uitgezocht door Buiten(B)enig op de goede en smakelijke Portugese keuken. Zowel de vlees- als de viseter komt goed aan zijn trekken. Ook vegetariërs hebben volop keus.

Dag 1

Jullie reizen op eigen gelegenheid naar Faro, Portugal. In Faro transfer met mini-bus naar het hotel in Luz om in te checken. (vertrektijden van de mini-bus in overleg)

In het hotel is er de mogelijkheid om van een lekker diner te genieten (niet inbegrepen).

We sluiten deze dag af met een lekker drankje in de bar op kosten van Buiten(B)enig.

Dag 2

Na een heerlijk ontbijt in het hotel halen we ons lunchpakket op (inbegrepen) en gaan we naar het meest zuidwestelijke puntje van het Europese vaste land, Cabo São Vicente. We maken daar een mooie wandeling langs de kliffen naar Praia do Teilheiro. Duur van de wandeling circa 4 uur, 14,7 km, 120 meter stijgen en dalen.

Dag 3

We ontbijten, halen ons lunchpakket en rijden naar Carrapateira waar we de wandeling starten. Prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan en de rotskusten van de Algarve. Onderweg bezoeken we het schilderachtige plaatsje Bordeira waar we eventueel een kopje koffie en een lekkere Pastel de Nata kunnen nuttigen.

Wandeling van Praia Bordeira – Ribbeira de Carrapateira, duur van de wandeling 4,5 uur, 15,3 km en 230 meter stijgen en dalen.

Dag 4

Na het ontbijt en ophalen van het lunchpakket rijden we naar het dorpje Barao de São João en lopen we door het Mata Nacional van de Perimentero Florestal Parque Merendas. Deze wandeling door het oerbos duurt circa 4 uur, heeft 14,4 km en is 270 meter stijgen en dalen

Dag 5

Uiteraard genieten we weer van het ontbijt en daarna, indien het weer en het getijde het toelaat, maken we een boottocht vanuit Portimão naar Benagil langs de kust om de zeegrotten te bewonderen. In Benagil zijn twee van de grootste zeegrotten te vinden, de ‘church’ en de ‘cathedral’. Bij onstuimige zee, varen we over de rivier de Arade naar Silves. Silves staat bekend om zijn Moors kasteel helemaal boven in het stadje én om zijn grote aantallen ooievaars die in mei grijze jonkies hebben. Mochten beide boottochten onverhoopt niet door kunnen gaan dan wandelen we door een prachtig natuurgebied waar veel watervogels en een kolonie flamingo’s leven, die zich graag op de foto laten zetten. Een relatief rustig dagje.

Flamingo’s

Dag 6

Vandaag wandelen we langs een van de vele stuwdammen die de Algarve rijk is. Start is in het dorpje Canhestros .

4 uur, 13,5 km en 310 meter stijgen en dalen

Dag 7

Na de gebruikelijke ochtendactiviteiten rijden we naar Praia da Marinha waar we de beroemdste wandeling van de Algarve, de tocht over de kliffen van de ‘Seven hanging valleys‘ gaan starten. De wandeling is “maar” 8 km, adembenemend mooi en je krijgt veel gelegenheid te genieten van de prachtige rotsformaties, de Algars en foto’s te maken. Bij het eindpunt in Carvoeiro gelegenheid om rond te kijken, wat te eten of te drinken terwijl de gids de mini-bus weer gaat halen op het vertrekpunt.

3,5 uur, 8 km en 100 meter stijgen en dalen.

Dag 8

De dag van vertrek. In de ochtend pakken we onze bagage weer in en checken we uit het hotel. De bagage kan in het hotel blijven. We wandelen over de zwarte kliffen westwaarts. De wandeling duurt 2,5 uur en is circa 7 km. Transfer naar de luchthaven in Faro. Vlucht terug naar Nederland.

Dit maakt deze reis uniek:

  • Een uitstekend viersterren hotel met een overheerlijke keuken.
  • Prachtige wandelingen.
  • Afwisselende landschappen: bergen, kliffen, strand.
  • Portugese gastvrijheid
  • Goede reisleiding door Monique Opdam, Algarvespecialist
  • Tijdens de week vervoer per 9-persoons busje

Inbegrepen in deze reis:

Niet inbegrepen in deze reis:

  • (Vlieg)reis naar Faro vv.
  • Alle consumpties voor, na of gedurende de wandelingen
  • Diners
  • Eventuele fooien en/of entreegelden
%d bloggers liken dit: